Kinesiologi opstod i USA i 1960`erne som en holistisk afbalanceringsform, hvor man arbejder med musklerne. Ganske bestemte muskler er knyttet til de energisystemer, som man i Kina inden for akupunkturlæren kalder meridianer. I over 6000 år har man i Kina behandlet og forebygget alle former for sygdomme ved at aktivere meridianbaner ved brug af nåle.

I den ideelle situation løber energien i kroppen i et ubrudt kredsløb fra meridian til meridian, som hver især fortrinsvis er knyttet til ét organ, som den forsyner med energi.

En sygdom opstår når dette kredsløb brydes, og kroppen ikke selv er i stand til at genoprette balancen.

ÅRSAGERNE HERTIL KAN VÆRE MANGE BL.A.

Stress, manglende optagelse af vitaminer og mineraler, for dårlig ernæring, forkert kost, forkerte arbejdsstillinger, for lidt motion, for lidt vand, psykiske problemer, traumer, sår/ar osv.

Kinesiologien er et arbejdsredskab, hvormed du afslører årsagerne

Smerte er en af kroppens måder at fortælle os på, at vi har brug for at ændre noget i vores liv. Desværre har man i Vesten alt for ofte neddæmpet smerte og symptomer med medicin, hvorved tilstanden kan forværres, da kroppens alarmsystem så ikke længere fungerer, hvilket svarer til, at man i en bil slår den lampe i stykker, der viser mangel på olie og ufortrødent kører videre.

Det har hidtil været forbeholdt akupunktører med en årelang uddannelse at finde energiubalancer og afhjælpe dem. Gennem kinesiologi er det imidlertid også muligt at finde meridianubalancer via muskelsystemet, idet den amerikanske kiropraktor George Goodheart fandt frem til, at meridianerne udover at forsyne organerne med energi også har samme funktion for èn eller flere muskler i kroppen. På baggrund af denne viden udviklede Goodheart et test- og afbalanceringssystem, der er let at lære, og som kan bruges af alle.

for at genoprette energi-ubalancerne, f.eks. massage, diæt, kosttilskud, psykisk afstresning. Dette gør musklen ved enten at forblive stærk eller også ved at blive svag.

Kroppen er sin egen læge og helbreder sig selv, når den får lov. Gennem kinesiologikurser og behandling kan man lære, hvordan man aktiverer de selvhelbredende energier i kroppen.

Kinesiologien kan afhjælpe: muskel- og ledsmerter, ryg problemer, piskesmæld, fordøjelsesforstyrrelser, indlæringsproblemer, stress, psykiske problemer, allergier og meget andet.

Derudover er det en unik metode til at afdække vitamin og mineralmangel samt give en fyldestgørende kostvejledning. Der er også mulighed for at se ind i fremtiden og et kik tilbage i fortiden.